Belang van Ademhaling

Naast het hardlopen wordt er aandacht besteed aan de ademhaling. Veel mensen ademen in rust te snel of te onregelmatig. Bepaalde ademhalingstechnieken helpen mensen bewust te worden van hun ademhaling en men gaat ervaren hoeveel invloed de ademhaling heeft op de algehele gesteldheid van de persoon. De ademhaling in rust heeft gevolgen voor de ademhaling tijdens fysieke inspanning.

Sommige mensen ademen in rust net zo snel als iemand die fysieke inspanning levert. Iemands gedachten hebben voor de meeste mensen onbewust invloed op de ademhaling.

Ademhalingsoefeningen

Het aantal keren dat je per minuut ademt is afhankelijk van je fysieke inspanning, maar ook van je gemoedstoestand. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om meer controle te krijgen over de ademhaling waardoor lichaam en geest meer rust ervaren.

Om een voorbeeld te noemen: mensen die roken ademen tijdens het roken op de meest ideale manier, nl 2 sec inademen, 4 sec uitademen, 2 sec rust voordat er opnieuw ingeademd wordt. Het stoppen met roken geeft vaak alleen al verwarring omdat de rustmomenten ontbreken en men onrustiger ademt buiten de rookmomenten. Dit is een belangrijk aspect los van de invloed van nicotine op de persoon.

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om meer controle te krijgen over de ademhaling waardoor lichaam en geest meer rust ervaren.

06-12294009

henri@deriviertherapie.nl

Burg. van Vleutentstraat 6 8276 AL, Zalk